onsdag 29 september 2010

Minnesanteckningar

Det dröjde 9 dagar och en påminnelse innan vi hörde något från LB-hus. Vår kontaktperson på Uppsala-kontoret ringde upp Nichlas i går eftermiddag. Jag hade inte kommit hem från jobbet ännu och med två skrikande barn i bakgrunden försökte han så gott det gick föra fram våra synpunkter kring situationen.

Detta är vår uppfattning om vad som diskuterades. Tänkte det kunde vara bra att skriva ner det här så att det finns svart på vitt och ge berörda en möjlighet att dementera.

1. Garageplattans storlek
Vi beställde en platta i storlek 4,93x8,53 men fick en platta i storlek 4,80x8,40. Priset i kontraktet är beräknat på de första måtten. LB-hus erkänner att blev fel i prissättningen, men inte att vi fått fel platta och avvisar vårt krav på kompensation. Vi har fått tjata för att få svar överhuvudtaget och dessutom är det vi själva som fått räkna ut mellanskillnaden för den mindre plattan. Än så länge har vi inte fått någon kreditfaktura eller bekräftelse på summan från ekonomiavdelningen, men det utlovas vara på gång. Vi kommer antagligen inte gå vidare med vårt krav på kompensation, men inte för den delen hålla tyst om våra erfarenheter.

2. Extra fönster i barnens rum
Vi beställde en förlängning på 1.20 m och totalpriset för förlängningen står i kontraktet. Efter att ritningarna kom tillbaka från arkitektet fick vi besked om att barnens båda rum som blir större än i standardritningen måste ha två fönster istället för ett för att uppfylla krav på ljusinsläpp. Detta innebar en extra kostnad för oss på 6700 kronor per fönster. I mejl till oss skrev vår kontaktperson att "Detta är en ändring som regelboken kräver". Vi ifrågasatte den extra kostnaden för fönstren eftersom vi förutsatte att priset för förlängningen innefattade att allt skulle utföras enligt gällande normer och lagar. Detta vägrade LB-hus att gå med på, men de kunde inte påvisa var detta krav står nedtecknat. Eftersom vi inte ville förhala avropet ytterligare skrev vi på tillvalskontraktet, men under viss protest. I går tog Nichlas upp detta igen och krävde att få en kopia på detta "krav". Vi har nämligen själva bara lyckats hittat rekommendationer om ljusinsläpp, inga regelrätta krav och om de inte kan bevisa att det är ett krav kommer vi att hävda att vi blivit felinformerade. Vår kontaktperson lovade kontakta arkitekten.

3. Redovisning för skaftväg
Här höll vår kontaktperson med om att redovisningen av vågsedlar för massor till vår tomt var undermånlig och eftersom vi redan har nått en överenskommelse i denna fråga, så då är det inget mer att bråka om.
Det vi är mest arga över i detta fall är att de säger att vi godkänt en summa på 40-45 000 kronor vilket vi absolut aldrig har gjort.


I övrigt är vi jättenöjda med själva husmontaget, byggledaren och våra snickare. De gör verkligen ett toppenjobb och är bra att ha att göra med. Alla innerväggar och tak är klara och golv och inredningen är levererat, allt enligt tidplan. Köket har installerats och det är precis så snyggt som vi föreställt oss. Tyvärr har vi inte kunnat ta några bilder på det än, men det kommer.

Just nu pågår målning i klädvård och WC. Det blir vitt och fräscht. Sen är det dags för kakel- och klinkersättning. I helgen åker vi ner till tomten (det var 2 veckor sen sist) och då ska vi bl a montera ihop badrumsinredningen och måla klart gavelspetsarna.

Vi funderar även som bäst på färgval och tapeter till alla rum. Den 18 november är det preliminär slutbesiktning så då är det dags för oss att börja göra vårt jobb. Vi har sagt upp lägenheten till månadsskiftet, så då måste det vara så pass klart att vi kan flytta in. Vi uppskattar all hjälp vi kan få med barnpassning, spackling, slipning, målning och tapetsering. Belöning utlovas till alla som anmäler sig frivilligt ;)

Tack och gonatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar