fredag 20 maj 2011

Altan, gräs och sten

Våren och värmen har kommit och vi har numera en fin altan att njuta av vårsolen på. Här kommer några bilder på arbetet och det (nästan) färdiga resultatet. Trappsteg kvarstår. Vi har isolerat den del som är under tak för att i framtiden göra ett inglasat uterum där. Som ni ser var båda grabbarna med och hjälpte till under bygget.











Nästa steg är att anlägga gräsmatta. Vi har efter mycket om och men bestämt oss för att köpa färdig gräsmatta. Till att börja är det inte så stor yta som ska läggas, så det blir inte allt för dyrt. Men det är en del förberedelsejobb trots det. Först ska marken jämnas till, sen ska vi lägga ut fint grus för att få en stabil grund utan gropar och därefter matjord. Detta har vi tänkt ägna oss åt under Kristihimmelfärdshelgen. Gräset är beställt och klar för avhämtning vecka 23.

Samtidigt funderar vi på vilken marksten vi ska lägga framför och runt huset. Det lutar åt något i stil med detta från S:t Erik:



Inomhus har jag äntligen fått upp gardiner i vardagsrummet. Det blev roströda för att få lite mer färg. Och så har vi satt upp två nya vitrinskåp.





1 kommentar:

  1. Så fint det har blivit!
    Vi funderar också på trädgård och altan, även om vi inte ens har huset på plats än så spekulerar men i hur man ska ha det! Har faktiskt tänkt ungefär samma form på soldäcket som ert, att man har en sned hörna istället för 90 grader. Nu har vi ju beställt 1½ plans hus så vi kommer inte ha lika lång vägg på ena sidan som ni men det blir nog bra ändå!

    Kul att följa er!

    SvaraRadera