måndag 5 juli 2010

Fullspäckat schema

Efter drygt 1½ vecka i norra Jämtland är vi nu hemma igen. Tiden i stugan var härlig och barnen njöt verkligen av att få springa fritt omkring på gräsmattan och leka vid vattnet. Herman lärde sig till och med att gå medan vi var där.



Men nu är vi tillbaka i verkligheten och har en hektisk tid framför oss. Idag har vi varit på byggstartsmöte och checkat av allt inför husleverans. Det hade blivit ett litet missförstånd angående garageplattans storlek och pris, men det skulle de lösa genom att dra av på slutkostnaden. I övrigt kändes allt ok.

Innan mötet svängde vi förbi tomten och byggarbetarna var redan på plats och hade börjat lägga syll. Allt såg bra ut och killarna verkar veta vad de sysslar med.
Efter mötet åkte Nichlas och Bruno tillbaka för att börja med garaget, medan jag och Herman tog tåget hem.

Jag har även varit och köpt provburkar med den fasadfärg vi tänkt oss. På lördag ska vi börja måla, medan byggställningarna ännu är kvar. Det blir ju lite lättare att nå ända upp till gavelspetsarna då. Efter mycket om och men har vi beslutat oss för att inte grundmåla en gång till. Enligt LB-hus är huset ordentligt grundmålat (inte bara skyddsgrundat) och eftersom vi målar på en gång, så ska det enligt de experter jag frågat bara behövas 2 strykningar till. Vi kommer att måla med Alcro Bestå Täckfärg som enligt Folksams undersökning fick bästa betyget. Vi målar en strykning nu i sommar, men väntar med nästa strykning till nästa år, så träet hinner dra ihop sig.

Veckan innan midsommar hann vi träffa LB-hus kakelansvarige, Rolle. Kakel och klinkers till våtutrymmena tas från Centros sortiment så vi träffades i deras butik i Boländerna i Uppsala. Till badrummet valde vi stora liggande matta vita kakelplattor med tre pelare av stående gråa plattor i hörnet vid badkaret. På golvet blir det mörkgrått klinkers (Royal Nero, 20x20). I tvättstugan blir det bruna klinkerplattor (Royal Tabacco, 20x20) och vit väv på väggarna. Efter viss oenighet bestämde vi oss även för brunt klinkers (Royal Tabacco, 10x10) till gästtoaletten. Väggen blir vit, men vi kommer att spetsa till det hela med en väggpelare av mosaik i turkos, brunt och guld. Det känns riktigt bra, så vi hoppas att det blir lika snyggt i verkligheten också.

På onsdag den 7/7 kl. 7.00, i övermorgon alltså, kommer huset. Då ska jag och grabbarna ta tåget ner för att se husresningen "in action". Det ska bli sååå spännande!

1 kommentar:

  1. Lycka till med husresningen. Det är en fantastisk känsla.
    /Carin

    SvaraRadera