måndag 22 februari 2010

Flyttstök

Nu har vi flyttat!

I måndags fick vi tillgång till vår hyreslägenhet.
Efter ett tidigt tandläkarbesök tog jag barnen med till Älvkarlebyhus kontor och kvittade ut nyckeln. Jag hade packat med ett par lådor med det viktigaste, d v s gardiner, toalettpapper och leksaker. Först gick vi till affären och Ludvig fick välja fikabröd, sen gick vi till Tebogatan 4B, 1 trappa upp. Trapphuset luktade rök. Någon av grannarna röker visst inomhus. Men vår lägenhet var relativt fräsch. Nyrenoverad med nya tapeter, golv och skåpluckor.

Ludvig kände sig genast som hemma och spred ut leksaker över hela golvet i sitt nya gröna rum. Han tyckte inte det behövdes några möbler, för då skulle ju rummet bli mycket mindre. Han berömde kakeldekoren i köket, stora gula och oranga blommor och så föreslog han att vardagsrummet kunde bli lekrum. Skönt att han inte tycker det ska bli jobbigt att flytta. Vi fikade sittande på köksgolvet. Spartansk, men ganska mysigt.

Jag jobbade på tisdagen, men på onsdagen, efter att Nichlas lämnat Ludvig på dagis, satte vi igång att köra över grejer på allvar. Efter lunch kom vår kära granne Bella för att hämta Herman och ta med honom på promenad. Hon erbjöd sig även att hämta Ludvig på dagis så vi fick ytterligare några timmar på oss. Fantastiskt skönt att få lite hjälp med barnpassning när man har mycket att göra. Vi hann köra tre rejäla lass med bl a köksmöbler, sängstomme och alla Ludvigs möbler. På kvällen kom Mårten och Rebecka för att hjälpa till att ta resten av de stora sakerna, Nu började det bli riktigt tomt i huset.

Hela helgen gick åt till tömning av huset och städning. Nichlas jobbade på lördagen, men mamma och pappa kom på lördagen för att passa Herman. Ludvig följde med farmor och farfar till Brockjön. Tyvärr har Herman kommit in i en riktigt mammig period och blev jätteledsen så länge inte jag bar på honom. Lite svårt att städa med en 9-kilos bebis på armen.... Som tur var somnade han efter ett tag och då kunde vi städa alla tre. Tusen tack för hjälpen!

på söndagen skurade vi klart och tömde det sista och kan man tänka sig, det blev ytterligare en fullastad kärra med grejer att köra till Vinnersjö. Tur att det finns gott om plats där. Lägenheten är å andra sidan överfull...

Efter turen till Vinnersjö åkte vi tillbaka till huset för att hämta de allra sista grejerna, som fyllde bilen igen. Sen återstod bara att göra en sista genomgång och svabba det sista golvet.

Efter en snabbfika hos grannarna kom köparna för att inspektera städning och läsa av vatten och el. Det gick bra förutom att de ville att vi skulle skotta av snön från taket. Det blev en liten diskussion, men till slut kom vi överens om att göra det gemensamt nästa helg.

Kl 10 på måndagen den 22 februari träffades vi så slutligen på banken och skrev på köpebrevet och lämnade vi över nycklarna. Så var vår tid på Vetegatan slut.
En trevlig tid i vårt första hus, som vi ska minnas med mycket glädje.
Men nu väntar en ny spännande tid som nybyggare...

Några bilder från lägenheten:






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar