lördag 6 februari 2010

Nu lämnar vi Vetegatan

Efter 3,5 år i huset på Vetegatan 9 i Skutskär lämnar vi nu det för att tränga ihop oss i en liten 3:a på 72 kvm i väntan på att få flytta in i ett helt nytt hus. Just nu känns det lite kluvet. Det ska bli skönt att slippa snöskottandet (det har ju inte snöat lite den här vintern) och så ser vi naturligt framemot ett helt nytt fräscht hus att lägga energin på, men det känns fortfarande så långt borta och när det börjar bli vår kommer vi nog sakna trädgården och möjligheten att sitta ute på altanen i vårsolen.

Lådor står travade i rummen och vi har kört en mängd möbler och kartonger till mina föräldrar, eftersom vi inte får plats med allt i lägenheten. Den 15 februari får vi nyckeln till hyreslägenheten, som ligger mitt i Skutskärs centrum. Visserligen nära till både affärer, förskola och tågstation, men kanske inte ett av de trevligaste områdena för en barnfamilj. Den 22 februari lämnar vi över husnycklarna till de nya ägarna, en familj med barn på samma förskola som Ludvig.

Vi hade en himla tur som hittade köpare, utan att ens blanda in mäklare. Det tjänade vi en hel del på. Grannen Bella tipsade om en annons i tidningen, en barnfamilj som sökte större hus i Älvboda-området, som vi svarade på. De kom på visningen och bestämde sig ganska snabbt. Vi skrev kontrakt i september 2009, men då hade vi ingen aning om var vi skulle ta vägen och de hade ingen köpare till sitt hus, så vi satte överlåtelsedatum den 28 februari 2010, vilket då kändes som mycket långt fram i tiden. Vi tänkte att vi skulle ha gott om tid att hitta ett befintligt hus i Uppsala-trakten, vilket var vår förutsättning, men det var verkligen inte lätt. Det fanns nästan inga hus som passade våra krav och vår budget.

Och nu står vi här i slutet av februari och det blev kanske inte riktigt vad vi trodde, men vi är ändå nöjda med beslutet att bygga nytt. Vägen från att tanken tar form till handling, ska jag berätta om i nästa inlägg.

/Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar